SZYPUŁA

Monodesery

Każdy z naszych monodeserów to małe dzieło sztuki cukierniczej – połączenie wyrafinowanych smaków, aksamitnych musów i kruchego ciasta, zamknięte w eleganckiej formie. Za część sukcesu odpowiadają najwyższej jakości składniki: wanilia z Madagaskaru, pistacje sycylijskie, aksamitna, prawdziwa czekolada i naturalne przetwory owocowe. A reszta sekretu tkwi w mistrzowskich recepturach…

Niebanalny poczęstunek na przyjęcia, spotkania biznesowe czy rodzinne uroczystości? Monodesery Szypuły doskonale sprawdzają się w sytuacjach wymagających wyjątkowej oprawy. Zaskakują nie tylko smakiem, ale też formą – każdy deser jest starannie wykończony i pięknie się prezentuje.

Chcesz zamówić nasze monodesery? Pojedyncze sztuki możesz kupić w naszych kawiarniach, a jeśli potrzebna większa ilość, zadzwoń i omów szczegóły: +48 723 746 789
 

OFERTA MONODESERÓW


Malina

Mus z białej czekolady, żelka malinowa, biszkopt jasny, chrupka z białej czekolady, glazura malinowa

Cena: 20 zł

Pistacja

Mus z pistacji sycylijskich, cremo z białej czekolady i wanilii z Madagaskaru, konfitura truskawkowa, kruche ciastko, glazura pistacjowa

Cena: 20 zł

Endorfina

Mus z orzecha laskowego, dulce de leche, dacqouise, kruche ciastko, polewa z mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, glazura, krem chantilly z białej czekolady i wanilii z Madagaskaru

Cena: 22 zł

RoSZe

Mus z orzecha laskowego, dulce de leche, kruche ciastko kakaowe, polewa z mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi

Cena: 20 zł

Rafaelo

Mus kokosowy na kremie angielskim, żelka mango-marakuja, cremo z białej czekolady, kruche ciastko, polewa z białej czekolady z prażonymi wiórkami kokosowymi

Cena: 22 zł

Dynia Raciborska

Mus na kremie angielskim z białej czekolady z przyprawami korzennymi, puree dyniowe, konfitura ze śliwki, brownie z chrupką orzechową, glazura dyniowa

Cena: 24 zł

Finansjer PISTACJOWY

Wilgotne ciasto pistacjowe, krem chantilly waniliowy, polewa pistacjowa z kawałkami pistacji i pestek dyni

Cena: 22 zł

ZIARENKO KAWY

Mus z mlecznej czekolady infuzjowany kawą, cremo kawowe, brownie z chrupką orzechową 

Cena: 20 zł

Mango-marakuja

Mus z białej czekolady, żelka mango-marakuja, biszkopt jasny, chrupka z białą czekoladą, glazura 

Cena: 20 zł

Czekolada

Mus z czekolady deserowej z whisky i miodem, cremo z białej czekolady z wanilią z Madagaskaru, żelka wiśniowa, brownie z chrupką orzechową, glazura czekoladowa

Cena: 20 zł

Tartaletka Lemon Curd

Krem chantilly z białej czekolady i wanilii z Madagaskaru, skórka z cytryny, lemon curd, krucha tarta

Cena: 18 zł

Tartaletka malinowa

Krem chantilly z białej czekolady i wanilii z Madagaskaru, liofilizowane maliny, malinowy curd, krucha tarta

Cena: 18 zł

Tartaletka pistacjowa

krem chantilly pistacjowy, prażone pistacje, krucha tarta

Cena: 18 zł

Beza

Krucha beza, krem na bazie mascarpone z wanilią z Madagaskaru, owoce

Cena: 20 zł

Cannoli

Krem z sera ricotta z Koziej Fermy Wysoka, skórka pomarańczowa, dropsy czekoladowe, prażone pistacje, smażone ciasto

Cena: 17 zł

Cannoli pistacjowe

Krem na bazie mascarpone z pastą z pistacji sycylijskich, skórka pomarańczowa, prażone pistacje, smażone ciasto

Cena: 17 zł

Cannoli słony karmel

Krem na bazie mascarpone z dulce de leche, sól kłodawska, smażone ciasto

Cena: 17 zł

Ptyś

Krem chantilly z białej czekolady i wanilii z Madagaskaru, parzone ciasto z ciastem kruchym

Cena: 14 zł

JAK ZAMAWIAĆ?


Telefon

Zadzwoń: +48 723 746 789

Zamówienia najlepiej składać telefonicznie, od poniedziałku do piątku w godz. 8:00–14:00

Zegar

7 dni przed datą dostawy

Wyroby cukiernicze zamawiaj z wyprzedzeniem – ich przygotowanie wymaga czasu, bo każdy element wykonujemy od podstaw

ODBIÓR OSOBISTY

ODBIÓR OSOBISTY

Odbiór osobisty w Miś Cafe w Raciborzu lub w Lodziarni Pod Orzechem w Baborowie po ustaleniu szczegółów. Uwaga! Doliczamy koszt opakowania (2-5 zł)