Lody rzemieślnicze, naturalne – coraz częściej słyszymy o nich. Ale czym tak naprawdę są? Poznaj naszą perspektywę!
Produkcją lodów zajmujemy się blisko od 30 lat. To wtedy właśnie Stanisław Szypuła otworzył małą lodziarnię w Baborowie,
która każdej letniej niedzieli witała w progach klientów z okolicznych wiosek. Można wtedy było znaleźć kilka smaków lodów,
a szklana witryna najbardziej kusiła smakiem truskawkowym. Teraz nasze punkty mamy w Baborowie, Raciborzu,
a nasze lody kupisz także w wielu restauracjach, z którymi współpracujemy. Dlaczego właśnie postawiliśmy na lody naturalne, rzemieślnicze?
Jakość od 30 lat
Od zawsze stawialiśmy na jakość, dlatego do naszych lodów wykorzystujemy lokalne i sprawdzone produkty.
Dla przykładu do naszych słynnych lodów borówkowych wykorzystujemy borówki, które tylko dla nas pielęgnuje i hoduje jedna z mieszkanek powiatu.
Natomiast lody mleczne bazują zawsze na świeżym mleku i świeżej śmietanie. Wszystko po to, żeby zatrzymać w naszej lodziarni smak sprzed 30 lat.
Dobry smak, jakość i naturalne składniki – na to stawiamy podczas produkcji lodów. Lody produkujemy sami, z indywidualnym podejściem do każdego smaku.
Próbujemy, testujemy, zanim podamy je Wam. Do produkcji naszych lodów wykorzystujemy podstawowy sprzęt oraz... nasze ręce.
Wyrabiamy je zgodnie z tradycyjnymi recepturami, ale nie zapominamy o stałym udoskonalaniu i odpowiadaniu na Wasze potrzeby.
Jak najłatwiej rozpoznać lody rzemieślnicze? Przede wszystkim są bardziej gęste od pozostałych, ponieważ nie posiadają w swoim składzie np. spulchniaczy.
Lody rzemieślnicze mają prosty skład, nie posiadają sztucznych barwników, a smak truskawki to naprawdę truskawka!
To właśnie to czyni nasze lody naturalne, gdzie rzemiosło rąk ludzkich i tradycja jest na pierwszym miejscu.